Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 
Nyhedsbrev fra
Bedre Sundhed i Generationer
 
Juni 2023

Ny undersøgelse om 25-åriges helbred og trivsel

 
I disse dage skydes BSIGs nye 25-års undersøgelse i gang. Frem til 2029 sender vi invitationer ud i takt med, at BSIGs unge deltagere fylder 25½ år.
Nogle få deltagere er allerede fyldt 26 år - I vil også få en invitation, og vi håber, at I har lyst til at være med!
 
I det nye spørgeskema vil vi bl.a. spørge om jeres boligsituation, fysisk og mentalt helbred, arbejdstider, søvnvaner, livsstil, stoffer, kropsopfattelse, kønsidentitet, seksualitet, skærmbrug og trivsel.
 
Læs mere om undersøgelsen på www.bsig.dk.
 

Podcast om unge BSIG'eres mentale helbred under corona-pandemien

Stine Danielsen, ph.d.-studerende hos Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse, har medvirket i Region H's podcastserie "Videnskabens Veje". Her fortæller hun i afsnittet "Corona-pandemien og mental sundhed hos unge" om sin forskning, der bygger på data fra BSIGs corona- og 18-års undersøgelse. 
 
Klik på linket og lyt med, når Stine fortæller om mere end 25.000 unge BSIG'eres psykiske trivsel, ensomhed, livskvalitet, selvskade og tanker om selvmord - før, under og efter pandemien. 
 
 

Ung BSIG'er: Har du svaret på vores kost- og motionsspørgeskema?

I øjeblikket inviteres alle unge BSIG'ere til at deltage i Kost- og Motionsundersøgelsen - så tjek din e-boks!
Måske har du allerede modtaget en invitation i digital post/e-boks - måske er den på vej - uanset hvad så håber vi, at du har lyst til at være med. 
 
Det kan være, at du er blandt de 12 heldige deltagere, der hver måned vinder et supergavekort på 500 kr.?
 

Hej fra deltagerambassadørerne

Denne gang er det vores nye deltagerambassadør Harald, der vil opdatere jer på ambassadørernes arbejde.
 
Ohøj! Jeg hedder Harald, og jeg er lige blevet deltagerambassadør i BSIG. Jeg synes forskning er super interessant og skrev derfor straks til BSIG, da der i et tidligere nyhedsbrev blev søgt efter nye ambassadører. Vi er i alt fire nye ambassadører, og vi skal allerede til september mødes i ambassadørgruppen for at snakke med bl.a. næstformand i BSIG, Cecilia Ramlau-Hansen (Aarhus Universitet). Vi skal tale om overvejelser og planlægning af et stort EU-projekt om fertilitet (mega spændende!) og muligvis en ny generation BSIG-deltagere (vi er gamle nu…).
Selv læser jeg økonomi på Københavns Universitet, laver FDF, har et kompetitivt escaperoom-hold og meget andet, men at modtage en besked fra BSIG har altid været et højdepunkt, og nu får jeg lov at være med bag kulisserne!
 

Nyt fra forskningen

Her kan du læse mere om BSIGs seneste forskningsresultater. Du kan finde flere nye resultater på BSIGs hjemmeside.
 
Gravides indtag af vitaminer kan påvirke sønners sædkvalitet som voksne
mmm
Med udgangspunkt i BSIGs sædkvalitetsundersøgelse, FEPOS, har forskere nu undersøgt, om mødres indtag af D-vitamin og folsyre under graviditen kan påvirke deres sønners sædkvalitet, når de bliver voksne. 
Resultaterne peger på, at både lavt indtag af folsyre og D-vitamin kan nedsætte de unge mænds testikelstørrelse og antal af sædceller.
 
Læs mere om studierne her: 
 
Ingen stærk sammenhæng mellem nitrat i drikkevandet og reproduktivt helbred
mmm
Forskere ved Aarhus Universitet har stået i spidsen for et studie, hvor de undersøgte sammenhængen mellem nitrat i drikkevand og forlænget ventetid til graviditet, fertilitetsbehandling og graviditetstab.
 
Den overordnede konklusion var, at nitrat i drikkevandet ikke var forbundet med nedsat frugtbarhed.
 

Vi vil gerne høre fra dig

Vi er altid interesseret i feedback fra jer deltagere. Er der noget, som du synes har fungeret særligt godt i forhold til spørgeskemaerne? Noget, der ikke virker, som det burde? Eller har du en god idé til det næste nyhedsbrev? Skriv til os på bsig-forskning@ssi.dk. 
 
Vi ser frem til at høre fra dig!

De bedste hilsner
Inger Kristine og Anne
BSIGs sekretariat