Nyhedsbrev fra BSIG Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
         
     
 
Nyhedsbrev fra
Bedre sundhed i generationer
 
 Oktober 2019

Kære deltagere

 
Velkommen til BSIGs nye nyhedsbrev. Her vil vi fremover bringe nyheder fra forskningsprojektet. Denne gang fortæller vi om vores nye hjemmeside, vores jubilæum samt et indslag om BSIG i radioen.
 
Derudover vil vi fremover afslutte nyhedsbrevet med to faste indslag. Først vil BSIGs deltagerambassadører opdatere jer på deres arbejde, og dernæst omtaler vi et par af de nyeste forskningsresultater fra projektet. 
 
Rigtig god fornøjelse!
 

Vi har fået ny hjemmeside

BSIG har fået en ny hjemmeside med et design, der fungerer på mobil og tablet.
 
Hjemmesiden er blevet mere visuel, mere overskuelig og er i højere grad henvendt direkte til jer deltagere.
 
Det nye design skulle gerne gøre det nemmere at finde relevant information.
 
Det nye site ligger som altid på www.bsig.dk.

BSIG fejrer 20 års jubilæum!

Halvdelen af BSIGs ca. 90.000 unge deltagere er nu fyldt 20 år. Denne milepæl blev markeret d. 29. maj 2019 med et videnskabeligt symposium på Panum-instituttet, Københavns Universitet.
 
Auditoriet var fyldt med både danske og internationale forskere, og dagen var præget af god stemning samt inspirerende oplæg fra lignende forskningsprojekter. Vi fik super feedback fra de deltagende og var meget stolte af den fine dag!

Læs mere og se billeder fra dagen her.

BSIG i din radio

Lyt med når projektets leder Anne-Marie forklarer, hvordan BSIG kan være med til at forbedre sundheden for kommende generationer i P1's videnskabsmagasin "Så vidt vi ved" fra d. 6. juni 2019.

Indslaget starter 48:09 inde i udsendelsen: Link til DR

 

Hej fra deltagerambassadørerne

I "Hej fra deltagerambassadørerne" er det denne gang Naomi Fossaberg fra Odense, der vil opdatere jer på ambassadørernes arbejde.

Hej! Mit navn er Naomi, og jeg er deltagerambassadør i BSIG. Ambassadørerne mødes halvårligt, hvor vi arbejder for at holde BSIG relevant og for at repræsentere deltagerne - blandt andet ved at formidle forskningsresultater og rådgive ledelsen. Sidst mødtes vi på Syddansk Universitet i Odense, hvor vi bl.a. fik besøg af forskere fra Aarhus Universitet.
 
Jeg er i 2019 også blevet valgt ind i referencegruppen, hvor jeg sidder sammen med forskere, fagfolk fra sundhedssektoren m.fl. Vi godkender forskeres anmodning om at bruge data fra BSIG i deres forskningsprojekter. Mit fokus som deltagerrepræsentant er etik og datasikkerhed forbundet med projekterne. 
 
Endelig har vi haft et vellykket jubilæum, hvor vi som ambassadører fortalte en fyldt sal af forskere om vores arbejde. Vi håber at have inspireret andre projekter verden over til at øge deltagerinvolveringen på samme måde, som BSIG nu har gjort.
 
Læs mere om, hvad vi laver her. Tak for dit bidrag til forskningen!
 

Nyt fra forskningen

580 publicerede forskningsartikler er resultatet af de oplysninger, som du - og alle BSIGs andre deltagere - har bidraget med.
 
I år har forskere bl.a. fundet ud af, at både køn, alder og socialklasse påvirker risikoen for rygsmerter hos børn. Forskere har også kigget på årsager til, at børn i dag går tidligere i puberteten end deres forældre.
 
Læs mere om de nyeste forskningsresultater på BSIGs hjemmeside.
 

Vi vil gerne høre fra dig

Vi er altid interesseret i feedback fra jer deltagere. Er der noget, som du synes har fungeret særligt godt? Noget, der ikke virker, som det burde? Eller har du bare en god idé til det næste nyhedsbrev? Skriv til os på bsig-forskning@ssi.dk. Du er også velkommen til at holde dig opdateret via vores Facebookside.
 
Vi ser frem til at høre fra dig!

De bedste hilsner
BSIGs sekretariat